VVV-informatiepunt voor Leidschendam-Voorburg dinsdag 10 november 2015

Museum Swaenstijn krijgt een eigen VVV-informatiepunt om al het moois dat Leidschendam-Voorburg te bieden heeft onder de aandacht te brengen. Uiterlijk eind april 2016 opent de VVV haar deuren. De gemeente stelt hiervoor subsidie beschikbaar aan Museum Swaensteyn omdat zij het belangrijk vindt dat bezoekers van onze gemeente informatie kunnen vinden over evenementen, recreatieve routes, activiteiten en bezienswaardigheden, horecagelegenheden en overnachtingslocaties. Het museum wordt verantwoordelijk voor het beheer.

Directeur van het museum Peter van der Ploeg is erg enthousiast. “Ik geloof dat aansluiting bij de landelijke VVV een goede bijdrage levert aan het zichtbaar maken van ons toeristische aanbod onder een breed publiek. Daarbij is het herkenbaar en laagdrempelig. Bezoekers kunnen hier binnenwandelen en op hun gemak allerlei informatie vinden. Wij kunnen hen ook helpen als ze vragen hebben.”

“Leidschendam-Voorburg heeft veel in huis om te beleven en van te genieten” aldus wethouder Frank Rozenberg (cultuur en recreatie). “We hebben talloze schatten. Denk bijvoorbeeld aan het Huygensmuseum, winkelen in historisch Voorburg, Forum Hadriani, de molens in Stompwijk, het sluisgebied in Leidschendam, Duin Horst en Weide en straks ook Leidsenhage. Als gemeente vinden we het belangrijk dat onze inwoners én bezoekers hun weg gemakkelijk vinden in het brede aanbod. Dat zien we als een stukje dienstverlening.”

Al eerder lanceerde de gemeente samen met het Platform Economie, Onderwijs & Arbeidsmarkt de website www.eropuitinleidschendamvoorburg.nl met toeristische en recreatieve informatie. Op www.duinhorstweide.nl staat informatie over het buitengebied.