Polderdag 2018 woensdag 18 april 2018

Fietsen door het Land van Wiek & Water

Tijdens de Polderdag op donderdag 10 mei 2018 (Hemelvaartsdag) kies je uit één van de vijf fietsroutes door het landelijk gebied rond de stedenring Leiden – Zoetermeer – Alphen aan den Rijn. De routes voeren je langs de prachtige natuur en historie van het platteland, zo dicht bij de stad. Onderweg bezoek je boerderijen, kwekerijen en cultureel erfgoed. De ondernemers in het buitengebied zetten speciaal op deze dag de deuren van hun bedrijf open, organiseren leuke activiteiten en serveren de lekkerste (streek)-hapjes en drankjes.

Er worden ieder jaar heel veel bijzondere activiteiten georganiseerd die een uniek kijkje bieden in het leven en werken op de boerderijen, molens en kwekerijen, en je kennis laten maken met de dieren en planten die leven in de polder. Luister naar een optreden, maak de strobalenrace mee en proef heerlijke huisgemaakte producten. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten: oud-hollandse spelletjes, een springkussen, ponyritjes, spelen in de hooiberg en slootjessafari.

Meedoen

Om mee te doen hoef je alleen maar op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei 2018) de fiets te pakken en ’s ochtends naar één van de startpunten te fietsen! Daar ontvang je je deelnamebewijs en een routekaart. Iedere route is ongeveer 20 km met zo’n 8 bedrijven om te bezoeken. De startpunten zijn open van 10.00 uur – 13.00 uur. De boerenbedrijven sluiten om 16.00 uur. Deelname kost € 3,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar doen gratis mee.

Opening

Van 9:30 uur – 10:00 uur is de officiële opening van Polderdag Land van Wiek & Water.

Op het erf van Moes & Tuin, kwekerij met huurtuinen in een kas, Oostkanaalweg 3a, Alpen aan den Rijn. Dit bedrijf is ook een startlocatie.

Kijk voor meer informatie op de website van landvanwijkenwouden.nl