Kampioenschappen Eventing voor paarden in recreatiegebied Vlietland dinsdag 6 juni 2017

Het belooft een spectaculaire wedstrijd te worden met meer dan 400 ruiters en amazones.

Nadat de wedstrijd vorig jaar vanwege de slechte weersomstandigheden niet door kon gaan, is het dit jaar tijd voor de herkansing. Het kampioenschap staat vrijdag en zaterdag op het programma, wanneer ruiters in diverse basissportklassen strijden om de titels en de medailles. Op zondag staat het regiokampioenschap Zuid-Holland op het programma.

Bij deze samengestelde wedstrijd rijden de ruiters een dressuurproef, een springparcours en een cross country. De combinaties moeten ruim 25 aansprekende hindernissen overwinnen, waaronder natuurlijk de altijd spectaculaire waterhindernis.

De organisatie is in handen van Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingen de Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar. Op deze wedstrijd mag een strodorp natuurlijk niet ontbreken. Hier zijn diverse winkeltjes te vinden en bij de catering kunnen bezoekers in het bruisende centrum van de wedstrijd genieten van een hapje en een drankje.

Op vrijdag start het programma rond 12.00 uur. Zaterdag en zondag komen de ruiters en amazones in actie vanaf ongeveer 9.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl.